Rosa

Rosa

Anotace: co přinesl nový den...

První kapka rosy padla na krvavé ostří,
však na světě již není místa pro tři,
co pod závojem z křídel nočních motýlů
hloupě a zbytečně čepelí do týlu
zabiti byli.

První kapka rosy padla na zlomené kopí
na louce u lesa, kde zůstávají stopy
otisklé v blátě a kaluže krve,
kde se tři rekové o život prve
zoufale bili.

První kapka rosy padla na štít puklý v půli,
věčné hry osudu - a nyní tu kvůli
troše nenávisti a kopci zloby
nachové skvrny posměšně zdobí
kabátec bílý.

První kapka rosy padla na pobodaná těla
co dnes již nežijí, ač zas by jistě chtěla
pocítit slunce - byť to už jenom zteží -
vždyť jejich kosti i s místem, kde leží,
zarůstá býlí.
Autor Nytheas, 13.03.2010
Přečteno 313x
Tipy 10
Poslední tipující: zelená víla, labuť, CULIKATÁ, WhiteSkull, Houda
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zvláštní styl a krok básně.....minimálně zajímavé...bod

31.07.2011 02:25:00 | Houda

Vítám Tě...

14.03.2010 09:34:00 | labuť

móc hezký...ST

13.03.2010 23:54:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí