Lament

Lament

Anotace: proč?

K čemu je čest a k čemu je víra

když zrada si dál svá vítězství sbírá?

Vlk vlku člověkem, muž muži vlkem,

problémy neřešit perem, však lukem

rozdávat pozvánky s husími letkami

na koncert umrlých za pekla branami!



K čemu je přátelství a k čemu láska,

když tváří člověka je jen a jen maska?

Ochota? K ničemu! Upřímnost? K smíchu!

Čistota? Slabost jen! Svůj život v hříchu

žijí a nemyslí před svými pletkami

na koncert umrlých za pekla branami!



K čemu je moudrost a nač míti pokory?

vždyť ta obzvláště je potravou pro tvory

ze tmy, co pohrdavě stojí zády,

když jeden jim pomáhá či dává rady

a ukáže, že míří temnými cestami

na koncert umrlých za pekla branami!
Autor Nytheas, 14.03.2010
Přečteno 259x
Tipy 11
Poslední tipující: Miroslav Možný, zelená víla, Rhiana E. Nebresk, Izza, Psavec, labuť, WhiteSkull, Houda
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Móc hezký...ST..:-))

14.03.2010 00:25:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí