Věř

Věř

Anotace: Tuto báseň jsem napsal, když jsem měl takové to depresivní období... ;)

Neskutečně prázdný jsem,

každý nový den mě týrá.

Čekám až přijde onen den,

kdy přeteče ta míra.



Míra soucitu a trpělivosti,

kdy už nepřijdou žádní hosti,

Kdy mě samota zcela pohltí,

a smutek mě na prach rozdrtí.



Slova v ústech váznou,

nevím co říct a jak.

Slova jsou jen mlhou prázdnou,

nechám to asi tak.



Budu stále mlčet,

a tomu všemu přihlížet.

Na tyrany dohlížet,

a oběti slyšet křičet.



Proč bych měl se odlišovat,

být odlišný od těch všech?

Nemůžu, i když chci popadnout dech,

nechci splynout a jen přikyvovat!



Kde najít odvahu,

když teď ležím u dna?

Ležím a tělem čistím podlahu,

nadávají mi do vrahů...



Prý proč jsem pravdu říkal,

a bezvěrcům dal jsem víru.

Teď abych za vše pykal,

oni ukážou mi míru.



Ztrestají mě za vše dobré,

budu mít opět záda modré.

Láska! Kdo kdy počítal s ní,

prožil prázdnotu čekání moha dní!?



Svět je krutý, pomož mi ho změnit,

nenech přítele zlobou pěnit!

Může být lepší, jen přijít jak na to,

naděje je cennější než ryzí zlato.
Autor Gogsa, 21.03.2010
Přečteno 314x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí