Dusí mě - nás

Dusí mě - nás

Dusí mě vědomost reality
jež každým krokem se zmítá
ty slova a myšlenky
ta bolest v jarních vůních skrytá

po stopách zrozených fialek
bezelstné vzpomínky
po listech kanou

vidím je - slyším
dlouho však nezůstanou

otevřené oči s pohledem do korun stromů
ztracená naděje nevrací se domů
zapsaný život váš v srdci mém
nemůžu zapomenout - nechci

těžko se od srdce radost prožívá
když někdo
s vámi spojený svoji roli dožívá

tak nevinně a zbytečně
láska nás opouští
když osud se na nás
svých her dopouští

Usínám v mechovém objetí
nemyslím na to prokletí
topím se v chapadlech smuteční vrby

a v dlaních si chráním vaše duše
tak jako v mysli každý okamžik
nechci vás opustit - je to snad hřích?

/najednou k zemi začal se snášet sníh
a ve vločkách ztracené střepy poznání
ve chvíli roztátá jména na mramoru
a v krvavých růžích vpité slzy

tiše krajem se ozývá...

(chladná zima)

...však shledáme se

- brzy.../




...

v té bezmoci
Autor padající do neznáma, 29.03.2010
Přečteno 293x
Tipy 25
Poslední tipující: Gudula, honnnzik, bejbyyyy, zlomený a nanicovatý -__-, hašlerka, strašidýlko-střapatý, Psavec, Lenullinka, zelená víla, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajela jsi mi svými pocity až pod kůži! Pocity jako na dlani...ač smutná, moc se mi líbí!!!

29.03.2010 12:51:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí