Panenka z bakelitu

Panenka z bakelitu

Anotace: ...

Mám tělo jak panenka z bakelitu
Jsem královna sladkých housek
kousek dortu si ukousnu
a usnu co královna housenek.
A pak se divím lidím a stydím se
jako pako
vysvléct sako.

Mám prostě trup
Jako bakelitová panna
Která není žena
a nikdy nebude nic
než sud
Copak to je?
Osud z hnoje.

Chci si opásat opaskem pás.
„Ale tak dlouhé nedělají
ani v dlouhé neděli nedlejí
s dlátem v dlani, paní.“
Jako červi sídlí v židli
moje nervy plakávají.
A nechtějí vidět žádnou z krás.


Po těch letech v těch tělech
Chtěl se stát ve stáji tím teletem
Popleteným.
Není rady ani pomoci
Nežli před nocí své vnady-klády
Jako květ
potichu rozechvět.
Autor Jiřina Švéda, 28.04.2010
Přečteno 333x
Tipy 3
Poslední tipující: ilona, HarryHH
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné,moc pěkné!Klobouk dolů,básnivče:-)))

08.06.2010 17:17:00 | ilona

Vnady-klády
upirům noci
do srdce zarazit ...

květ duše rozechvělé
pak jejich krví obarvit ...
a nezapomět .... žit ...

14.05.2010 17:29:00 | HarryHH

Vnady-klády
upirům noci
do srdce zarazit ...

květ duše rozechvělé
pak jejich krví obarvit ...
a nezapomět .... žit ...

14.05.2010 17:28:00 | HarryHH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí