Lásky čas?

Lásky čas?

Anotace: Těžce pesimistická májová.... Návrat poustevníka, který na chvíli, jak se zdálo, ustoupil do pozadí.

Je pozdní večer, první máj,
a touhou dýchá celý kraj.
Šťastné páry v této době
vyznávají lásku sobě.

Mezi nimi nešťastně se táhne
poustevník, jenž po objetí prahne.
Zlomený je a přec se usmívá,
Pocity v sobě dusí, ukrývá.

Chlapec se tiskne k děvčeti,
polibkem lásku zpečetí
pod rozkvetlými třešněmi.
Skryti pod jejich větvemi.

Mezi nimi nešťastně se plouží
poustevník, který sám sebe souží.
Zlomený je, nemusel se jím stát,
pocity své kdyby uměl dát znát.

Je pozdní večer, první máj,
a touhou dýchá celý kraj....
Půjdu však domů raději,
krmit se marnou nadějí –

že nebudu poustevníkem navždy....
Autor Ali.K, 02.05.2010
Přečteno 269x
Tipy 10
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Nussichoco, JohnyD., Květka Š., CULIKATÁ, labuť, Maranatha
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná.

11.05.2010 06:02:00 | Ali.K

I na poustevníka jednou dojde a nebude sám :o)

10.05.2010 18:34:00 | Nussichoco

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí