Chtěla bych nakreslit

Chtěla bych nakreslit

Anotace: Jak drtivou sílu má sklíčenost?

Chtěla bych nakreslit střípky hvězd,
které usínají v tvých slzách,
a z jejichž vláhy můžou k ránu kvést,
ty střípky i hvězdný prach.

Chtěla bych nakreslit stříbřitou hladinu
ztracených snů v těch očích,
co mizí každou hodinu
pod tíhou tužeb nočních.

Chtěla bych nakreslit celý svět
přesně tak, jak mě bolí,
jenže by z něj nebylo nic vidět
pro barvu lesů, skal a polí.

Všechno by bylo černo černé do ztracena,
všechno by ukryl chladný stín,
a jaká by toho obrazu byla cena?
Nevyčíslitelné mládí hlouposti.

Mrzí mě pohled na slunce
a je mi líto deště,
když vítr fouká lehounce,
já žiju. Žiju ještě?
Autor little.punkie, 29.05.2010
Přečteno 286x
Tipy 22
Poslední tipující: Gabrielle, Trystan ap Tallwch, pamp_elka, James Libustka, Metcheque, hašlerka, Chašmodský, Psavec, 4LJFilip, rezina, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý kus... jen tak dále! A ať žije antihumanismus!

16.02.2011 19:49:00 | Trystan ap Tallwch

Hezká a smutna :( Kvůli čemu to ?

16.02.2011 19:43:00 | Bananky v čokolade

*jenže by z něj nebylo nic vidět
pro barvu lesů, skal a polí.

Všechno by bylo černo černé do ztracena,*

.............Báseň je moc pěkná, jen....teď jsem byla v sobotu venku. A není to černý, není! I když smutno mi taky umí být a zatraceně moc - černý to není...

14.11.2010 19:37:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí