NOČNÍ POCIT PRAVDY

NOČNÍ POCIT PRAVDY

Anotace: Je to o tom, že ty večerní hodiny nás vždy nějak pohltí...

Ano ta večerní hodina,
tu spousta lidí ráno proklíná,
když večer pravda, sny a blouznění
se v naší hlavě objeví,
tak často děláme chyby
a ráno říkáme si kdyby, kdyby.

Alespoň já vždy na chvilku,
ráno proklínám tu noční hodinku,
kdy nechovala jsem se zbaběle
a otevřela jsem se vesele.
A pak ráno zbytá realitou
uvědomím si chybu svou,
že přehnala jsem své výlevy
a mluvila pravdu chvílemi.

Vždy večer vše jasné zdá se být
a tak mám odvahu o tom promluvit.
Mám pocit, že to musím říct,
že musím to všem objasnit!
Ale je to ta noční vteřina,
kterou každý z nás ráno proklíná.

Budu se muset snažiti,
večerních promluv se zbaviti.
Nebo to dopadne nemile
a skončí to u pár promile,
kterými budu chtít zamezit
tomu pocitu pravdy - parazit!

Nebudu přece tak zbabělá,
abych ten strach hned zapila.
Musím se čelem postavit
a všechno zpříma napravit!
Snažit se chovat rozvážně,
však se pravda i tak ukáže!

A už tu nebude to kdyby,
už nebudu dělat ty noční chyby.
Nebudu mít strach se podívat
zpět do noci prázdné, beze ztrát.
Ale bude tak vše jistější?
Budu pak toho rána šťastnější?
Autor AH, 03.01.2006
Přečteno 559x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí