Soumrak

Soumrak

Anotace: Co tu mám porád psát? Další z celé řady bezváznamných.

Není cesty zpět
v žilách již koluje mi jed.
Srdce zchvátil zhoubný vřed.
V duši vypučel smrti květ.

Víra má zapadla
za odraz zrcadla.
A naděje? Ta mrcha!
Chcípla bez boje.
Zkuste to Vy.
„Ti z Vás co se nebojí“!

Žaluji!
Ty které miluji.
Žaluji!
Slova co zabolí.
Žaluji!
Rány které se nikdy nezhojí.

Už nemám důvod se bát.
Ne! Nebudu se kát.
Je pryč doba, kdy měl jsem co dát.
Ne! Nebudu Vám lát

Je tu. Ta chvíle poslední.
Ještě počkám, až zvony odezní.
Tiše! Ortel mi hlavou zní.
Ten první i ten poslední.
Je konec mých dní.
Sbohem, teď už jen ten krok poslední.

Děkuji! Těm co milují

Dovětek:

Jen směle dál,
hrajte si cizími s osudy.
Vás ne!
To druhé ze sna probudí.
Autor Kordula Tomáš, 13.01.2006
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Zaujalo mě to, je tam dost pěkných (myslím pěkně drsných) momentů.

14.01.2006 11:25:00 | Bajaja

Nemám slov nad tímto dílem, polilo mě zvláštním stínem. Donutilo mě zamyslet a co bylo dál si domyslet.
Fakt krásná báseň, moc se mi líbí.

13.01.2006 23:39:00 | Lucille

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí