Netopýr

Netopýr

Anotace: ...

Sbírka: Ztrácím tě

Můra smetla z křídel prach,
snaží se pod hábit skrýt můj strach
z olověných háků na lampách
v rozsochatých lípách

Nechci se dál potácet nocí černou,
hledat náruč něžnou, věrnou
Unavuje mě noční život dětí,
co zatínají pěsti
a šavle do srsti

Roztáhnout křídla a vznést se
nad střechy domů, nést se
jako páv na břehu fontány
Ne jen k ránu lízat rány
a tesknit pro obzor

Moci vkloznout lehce do dlaní
své v šeru skryté paní
ověšené hvězdami, půlměsíc
jí snést, snést blankyt

Nerůst opuštěně jako v poli pýr,
být víc než šeredný netopýr,
jenž ve dne hledá hlučnou skrýš
a v noci ticho lásky spíš
Autor Ori Eremos, 06.02.2011
Přečteno 381x
Tipy 7
Poslední tipující: hatlapatla, ilona, nývlt, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snad se mohu přidat k Petrovi. Skromně.

16.06.2011 18:37:00 | hatlapatla

Jsem ráda, že to vůbec nějaké emoce vzbuzuje ;) Velice Vám, Petře, děkuji za komentář

08.02.2011 10:03:00 | Ori Eremos

Motiv hodný gotickýho adolescenta, moc mi to nesedí, ale vyznavačům těžkých bot a marfušových rtěnek to možná něco řekne.

06.02.2011 18:39:00 | Nikotin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí