Paní Zlatého lesa - Galadriel

Paní Zlatého lesa - Galadriel

Anotace: -

V Lorienu kdysi žila,
elfská paní, šťastna byla,
krásná, moudrá, mnoho znala,
všechny bližní milovala,
V Zlatém lese Lorienu,
překrásném Lothlorienu,
když mallorn vzkvétal.

Znala sudbu, předvídala
a s moudrými rozmlouvala,
mnoho let na světě byla,
měla důvod aby žila,
V Zlatém lese Lorienu,
překrásném Lothlorienu,
když mallorn vzkvétal.

Měla prsten Nenyu krásnou,
zářivou, jak hvězdu jasnou,
prstenem tím ochránila
Zlatý les,
dokud v něm žila.
V zlatém lese Lorienu,
překrásném Lothlorienu,
když mallorn vzkvétal.

Kam odešla Galadriel krásná,
jejíž mysl byla vždycky jasná?
S ostatními z svého lidu,
by už nepoznala bídu,
na Západ se odebrala,
ta, jež bližní milovala.
V Valinor se vypravila,
ta, co v Lorienu žila.
V zlatém lese Lorienu,
překrásném Lothlorienu,
když mallorn vzkvétal.

Autor Findë, 16.03.2011
Přečteno 676x
Tipy 13
Poslední tipující: Stříbrné srdce, Elyona, Alien.v.v.s., CULIKATÁ, Gabrielle, hubape
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Píšeš úžasné básne...Tolkien by stebou mohol pokojne súťažiť.

29.04.2011 19:38:00 | Elyona

To je moc pěkné dílko.Líbí.

16.03.2011 22:10:00 | CULIKATÁ

krása, nemám slov...

16.03.2011 11:33:00 | hubape

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí