Na hranici

Na hranici

Anotace: Při upalování čarodějnic zemřelo tisíce nevinných žen a dívek.

Slunce již zašlo, stíny jsou tmavé,
zdavu dávno zmizely táře lidí smavé,
jen žal a strach z očí lidu prýští.
Ona padne dnes, kdo z nich bude příští?
Konopný provaz, roucho vlaje bílé,
v noci se modlila, teď nastala ta chvíle.
Dáblové v kápích božské mají pláště,
její není vina, jsou jen plní záště.
V šedočedné dáli pochodně již planou,
její mladé údy vstříc ohni brzy stanou.
Není čas na nářky, ani pláč a slzy.
Nechť katové její prokletí dojdou brzy.
Autor papája, 04.04.2011
Přečteno 395x
Tipy 6
Poslední tipující: Charibeja, Elyona, katkabloom, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí