Postoj k vládě

Postoj k vládě

Anotace: V mém bezinspiračním období jsem si našel čas k napsaní tohoto protestu, abyste měli čas nad tím zapřemýšlet. Kdybych to sem dal v červnu, mohlo byb být už pozdě. Jinak víte, že barvou ČSSD se stala oranžová?

Jsem teď dost busy,
zaneprázdněn prací.
Procházím krizí
špatných inspirací.

V novinách čtu si
nové katastrofy.
Pro růž tvé pusy
zkouším znovu strofy.

Stříhaj-li vlasy
dívce při svítání
a staré časy
noví vůdci shání,

nálady není
na oslavnou píseň.
City se mění,
volnost střídá tíseň.

Jen bičík strachu
mimo rytmus tančí,
když barvu nachu
dáváš pomeranči,

když oranžová
prolíná se s rudou.
Zas od hřbitova
slepé davy pudou,

držíc si dlaně
nebývalou křečí,
s odporem k panně,
jež u hrobu klečí,

dávaje kvítek
do plechové vázy,
vedle níž skřítek
mrtvou slzu sází.

Pohly se rolby
pod mrazivou lunou.
Červnové volby
pomalu se sunou

a národ slévá
v lístcích preference.
Hej, pozor! Zleva
přinášejí věnce!
Autor Mr.George, 31.01.2006
Přečteno 268x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hey dobrí, nesnášim politiku.
D.Angel

02.04.2006 18:44:00 | D.Angel

Hey dobrí, nesnášim politiku.
D.Angel

02.04.2006 18:44:00 | D.Angel

super, oranžová je fajn barva,asik se k nim moc nehodí

08.02.2006 17:01:00 | Melfëa

Já to mám tak, že na barvě nezáleží. Ať oranžová, modrá, zelená či rudá, jak se jednou dostane ke korytu, je z ní vždycky černá.

01.02.2006 08:49:00 | Bajaja

Krásně a výstižně jsi to napsal,ale oranžová je docela dobrá nééééééé?

31.01.2006 19:19:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí