Výkřik do tmy vol. 3

Výkřik do tmy vol. 3

Anotace: Závěrečná část, této 'trilogie'...

Prolog:

...nač máš jazyk, když neumíš se za pravdu bít?

Radši zlomit ruce, než by měly škodit.
Vyrvat jazyk, by měl křivá slova plodit.
Vypálit oči, by měly se zlostně dívat.
Ucpat uši, než v nich zlostná slova mívat.

Výkřik do tmy vol. 3

Zvedl jsem se, z prachu otřel,
o mnohé jsem se přitom opřel.
Stále ještě nevěřícně zírám,
jak s pomocí se těžce sbírám.

Teď vděčný jsem za ty, co za mnou stáli,
ale i za ty mnohé, co hurónsky se smáli.
Neb zocelili mě a otevřeli mi oči, mysl,
však stále mi to ještě nedává moc smysl.

Proč když do zad dýku podle vrazí,
vždy musí ještě otočit jí v ráně?
Z toho pocitu mě stále ještě mrazí,
oč slova jsou mocnější než zbraně...

'Bezpráví se nedopouští jen ten,
jenž ho bezprostředně činí,
nýbrž i ten,
jenž jen mlčky přihlíží.'
Autor Gogsa, 20.04.2011
Přečteno 269x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí