Žijící pod hladinou

Žijící pod hladinou

Anotace: ...

Jednou ten moment přijít musel
kdy nebe zrudne a oheň zplane
a ten moment se právě blíží
umírám já...a se mnou i laně

a v hloubce moře, tam úplně na dně
v temné to říši němých těl
na druhé života formy straně
jsem tenkrát pro spasení šel

když limit únosu překročen byl
černými stíny, co zvou se jak my
nebyl jsem již s to posbírat sil
a tak jsem nucen byl vstoupit do tmy

plaval jsem roky a plaval jsem dny
v útěku před mými druhy
nevida slunce, nezdaje se sny
jen založit život druhý

a stalo se, tam v hloubi moří
našel já domov a našel já skrýš
něco však stále v hloubi mě moří
a nevím, co je to spíš

zda zloba na lid, co zabil Zemi
zda zloba na ty nečině stojící v dáli
zda zloba na ty, co rozkazy dali
či zloba na mě, že otočil se zády

ale co jiného dělat s mojí mocí
než utíkát vdál a doufat v lepší zítřky
a stažit se víc než mermomoci
poskládat těch matných zbytků střípky
Autor Jean-Michel, 14.06.2011
Přečteno 296x
Tipy 1
Poslední tipující: chicacheca
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí