Umřela spravedlnost

Umřela spravedlnost

Anotace: ***

***


Tmou vratkých zítřků tkaná pavučina

Ráno už slunci kořist nevydá

Anděly zpité vrhla kocovina

Na hroty hvězdy krále Davida

Souboje s mocí rozum nevyhrává

Panenky poztrácené pláčí tichounce

Okolo kolejí snad ještě roste tráva

Rosa se třpytí v květech na louce

Tak jako kdysi před tím velkým třeskem

Den střídá noc za chladnou ocelí

Oči se krčí v bázni před zábleskem

Loď proplétá se skrze šrapnely

Árone proroku tvou hůl ti polámali

Golgota touží po svých prokletých

Rub a líc nekonečna rozplývá se v dáli

Umřela spravedlnost v drátech ostnatých



***
Autor church.666, 27.07.2011
Přečteno 386x
Tipy 20
Poslední tipující: jitka.svobodova, PangurBaan, Elyona, Leedram, labuť, ECHO PARAZIT, Kubino 2, Doradan, Noc17, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tvé básně se mi líbí, ale hlavně, že jim rozumím ....ST

14.03.2015 23:09:35 | jitka.svobodova

Jsem moc ráda, že se líbí. Děkuji za nahlédnutí :-)

14.03.2015 23:38:17 | church.666

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí