U řeky..

U řeky..

Anotace: .. Tunguzky

U řeky Tunguzky
jdu proti proudu
komáři lukulský
hod mají, k hodu

ještě cos navíc, mé
nonstop úlevy
když s hmyzím cynizmem
svádějí nervy

lítý boj bez konce
v přízemní mlze
všechny mé emoce
mrzké veskrze

najednou zmizely
jakmile důkaz
zcela osiřelý
měl jsem, ten úkaz

přesvědčivý byl, až
k neuvěření
zvedl vší mou kiláž
vzhůru stěžejní

pak salto mortale
provedl se mnou
třísky okoralé
z hvězd ješte jednou

spatřil jsem naposled
Zemi omrknul
písklavý lidojed
v mžik na to zmlknul

jak tehdy, z Tunguzky
v cílu konečním
zařval, hod lukulský
s povzdechem vděčným

společně komáří
můžu teď sdílet
se zelenou tváří
v Tunguzce šílet

štěstím - být vodníkem
snít v jejích vodách
stát se romantikem
v zelených botách..
Autor Petbab, 01.08.2011
Přečteno 262x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Maryje..., la loba, labuť, Psavec, Juan Francesco de Faro, Doradan, CULIKATÁ, Květka Š., Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí