Dívenko

Dívenko

Anotace: Dívenko, není kam se skrýt, s životem musíš se bít!

Dívenko, proč strach máš,
kdopak ti ublížil?
Proč smutek tak dobře znáš?
Bolest, zub upíří.

Proč slza skápla na líčko,
proč úsměv opustil tvář?
Kdo polibek dá na víčko?
Pro jaký sen vytahuješ snář?

Podívej na oblohu.
Proč se tě netýká?
Není jen sídlem bohů.
Den silnice rozbitá.

Dívenko, proč se vzdát,
proč volat o pomoc?
Vždyť svět ještě málo znáš,
i krásná může být noc.
Autor Barbara Smílová, 28.02.2006
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí