NEZNÁMÝ

NEZNÁMÝ

Anotace: Stejně jako u básničky ŠÍLENSTVÍ ... byla jsem prostě na dně ...

Něčí ruka svírá tvoji tvář,
nehty zarývá do kůže.
Pokožka v napětí trhá se,
rudá krev stéká na polštář.

Výkřik dere se z úst tvých,
ubránit se nemůžeš.
Temná síla drtí tě mezi prsty.
Bolest tebou proniká.
Někdo zkrvavené ruce má,
za nehty tvou kůži.
Neznámému to nestačí,
přišel pro tvůj život,
který do sbírky si přidá.

Neznámý překvapil tě ve spánku,
ležíš bezvládně v posteli.

Jemu to však nestačí,
přišel pro víc.
Zranil tě ale…
…nezabil.

Bere proto ostrý nůž,
jenž jednou život vzal.
Tvé oči plné strachu jsou.
Nůž zabodne se do srdce.
Snad ani bolest necítíš.
Snad se ani nebráníš.
A svou duši vypustíš.

Neznámý pomalu odchází,
zkrvavené ruce má,
a za nehty tvoji kůži.
Nezanechal ani stopu,
jen jednu rudou růži…
Autor -Wendy-, 11.03.2006
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Klišé - budiž. Není (dle mého) na světě tolik témat - aby každá báseň měla jiné, a pokaždé někdo psal něco jiného, nového. Tady však tomu ubírá na kráse forma. Jeste bych se nad tím zamyslela, a snažila se to nějak víc propracovat.

11.03.2006 18:52:00 | Nausika

Je to trošku klišé...

11.03.2006 17:04:00 | jarynbacin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí