Temný zámek

Temný zámek

Anotace: Báseň se skrytou šifrou

Touha mi teď velí vpřed
Tou cizí krajinou
Echo tvého hlasu mění mé srdce v tající led
Už nepřijme jinou

Racek kolem smutně proletěl
Louka bez květů
Echo tvé asi neslyšel
Kráčí do jiných světů

Zámek temný září nocí,
ovládla zášť celý černý sál
Andělé nemohou tu pomoci
Valčík temný zní tmou dál
A jakoby se mému žalu někdo smál!

Ach to mé tiché trápení

Tmu opustil chladný stín
Bez citu a snů
Neodhalí co já vím
Do konce mých dnů

Že první sloka něco skrývá
Jen refrén to poví
Že světu bez lásky mnoho dnů nezbývá
Nelze žít jen ze zloby

Zámek temný září nocí,
ovládla zášť celý černý sál
Andělé nemohou tu pomoci
Valčík temný zní tmou dál
A jakoby se mému žalu někdo smál!

Ach to mé tiché trápení
Autor Marek Veverka, 27.04.2006
Přečteno 353x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí