Osamělá hvězda

Osamělá hvězda

Anotace: Jedna z mých posledních a nejlepších básní.

Na nebesích září,
samotinká hvězda,
s uplakanou tváří
a jako jedna ze sta...

Hledá k sobě přítele,
někoho kdo bude svítit s ní,
volá-nic se však neděje,
nikdo se k ní nehlásí.

Celé noci probrečí,
ta osamělá hvězda,
sama v koutě a bez řečí,
jako jedna ze sta...

Každou noc je na nebesích
a každou noc volá,
ona pláče když slyší smích,
poté krouží kolem mola.

Molo-které vede do rybníku,
do rybníku jejich slz,
nejradši by vzala píku
a prohnala ji tělem skrz.

Její slza kápla na zem,
brečí osamělá hvězda,
stává se z ní malý blázen
jako jedna ze sta...
Autor Buddha, 02.05.2006
Přečteno 366x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Tak to je fakt pěkný, super básnička. :-)

28.07.2007 12:42:00 | Známá - Neznámá

to je hezký :-) taky pisu basnicky, ale vsechno jsou to takovy blaboly. Fakt moc hezky

14.12.2006 19:28:00 | Sammi-Kielli

Pěkný, ale to o hledání cesty se mi asi líbilo víc...

10.08.2006 10:53:00 | Eylonwai

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí