Setkání na vodě

Setkání na vodě

Anotace: I víly pláčou...

Obléká se do stříbrné hladiny
vlnky se pyšní flitry na hřebíncích
plesové šaty ze všech nejkrásnější
jí darovalo slunce pod obzorem
Rusalka očekává kouzlo proměnění
a raduje se z tiché slasti bytí.
Kde jsi, můj princi v něžné svatozáři?
Připlouvá labuť s poraněnou šíjí -
esence krásy, bílý otazník
proč, proč jen? Komu ublížila?
Rusalka mlčí. Navždy oněměla.
Dvě kapky krve padly do leknínu
voda se čeří smutkem -
za čí vinu?
Autor Dolma, 09.05.2006
Přečteno 266x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

100%!

17.05.2006 11:52:00 | Gabrielle Taroka

Emotivní a pěkně škaredá báseň!Líbí se mi...

09.05.2006 18:41:00 | Erratic

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí