Pod rozkvetlou třešní

Pod rozkvetlou třešní

Anotace: I měsíc lásky nám může přinést smutek a žal...

Dívám se na třešeň rozkvetlou,
myšlenky letí mi za Tebou.
Tak zavřu oči, abych je zahnala
a místo toho jsem v mysli je spoutala.
Ať dělám, co dělám, nechtějí ven,
stále mě provází, přes noc i den.

...

Dívám se na třešeň rozkvetlou,
napjatě stojím tu před Tebou.
Dnes je to rok, co jsem Tě potkala
a svoje srdce navždy Ti předala.
Stále Tě miluju, není to sen,
tak na nic nečekej, co chceš, si vem.

...

Dívám se na třešeň rozkvetlou,
myšlenky letí zas za Tebou.
Doteď si vzpomínám, jak jsem Tě líbala,
přitom jak hrdlička v oblacích lítala.
Kéž by to býval byl jenom sen -
- smrt mi Tě vzala v ten májový den.
Autor Kyselinka, 22.05.2006
Přečteno 559x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vím, že při téhle básni jsi plakala. Je mi to líto, to co se ti stalo moc krásná báseň

22.05.2006 19:52:00 | Vera

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí