Šaty z mořské pěny

Šaty z mořské pěny

Anotace: ...

Ze smutku se maličká víla zrodila.
Víla, co na slunci se třpytila,
co její kůže měla slanou chuť
a barva jejích vlasů mi připomněla rtuť.

Víla, co letěla bez křídel,
bez nároku na záchranu
vstříc modré hladině, v ústrety oceánu.
A když dopadala, chytila ji mořská pěna,
chytila ji a do bílých šatů zahalila.

Bílé šaty se závojem s pravými perlami,
které ke svatbě nejsou určeny.
Tyhle šaty navěky bude mít
aby jí připomněly, že nemusela žít.

Že proto má svou sukénku,
protože povstala ze smutku,
že proto má svůj závoj s perlami,
protože žila lidskými bolestmi,
že proto má svou halenku,
protože donutila mladou dívenku
k pláči…
Autor mistake, 02.06.2006
Přečteno 249x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tohle je fakt dobrý.. máš talent!!!

02.06.2006 21:30:00 | petulinka :)

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí