Odpuštění

Odpuštění

Anotace: Co rict... Odpousteji Ti, kterým bylo ublízeno a vinu na sebe berou Ti, kteri neudelali nic...Je to tak lepsi.

Za zrnky prachu,
která odhalí jen sluneční svit
se ukrývá ve stínu,
přikrčený, mladý Pierot,
co svůj baret křečovitě svírá.
Před ním stojí nasvícená mrtvá scéna
a na ní poházené, mrtvé loutky,
jejichž nitky do klubka se spletly.
Pierotovo bílé líčidlo
je porušeno slzami
pro všechno co se stalo
na scéně před Vámi.
Ohlušující hřmění kroků
protnulo tichou místnost
a Pierot zapěl první notu
smuteční písně o Vás.
S pocitem viny Pierot oči klopí,
k zemi se sklání a ruce se mu třesou,
když duše loutek kolem něj se vznáší
a znenádání – vinu jeho na sebe berou…
Autor mistake, 18.06.2006
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nejhezčí básen o smutném smíchu to pro mě znamená Pierot jakou jsem četl

18.06.2006 21:38:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí