Jsem jaká jsem

Jsem jaká jsem

Anotace: Jsem jaká jsem a kdo to změní?

Ležím ve tmě nahá, jen anděl noci nade mě svá křídla skládá. Kdo jsem? Mám být ta neznámá co v koutku schovává se či ta co na venek vysmívá se kráse. Jsem jak kat v rudém rubáši, co sekeru svou tasí, když láska se nevyplácí. Jsem nahá a jasná jak luna v úplňku, však peklo je můj návod na směnku. Kat a žena, či blázen docela. Padá kolem tma co pohltí i sebe, já nepoznám známého od nepřítele. Ten svět, jak rajské jablko, přetvařuje se jak pěst na oko. Slzy mi stékají po drsné tváři a má mysl myslí na hvězdy co září. Jsem v bublině schovaná. A propíchnout ji? Na co? Vždyť já nejsem panna. Kdo oči ke mne zkloní a úsměv mi daruje, v tu chvíli katovi sekera vybruje.Můj úděl, samota, jak prosté, ale též sprosté. Sama smát se neumím. Sama nedotknu se kopretin. Sama, jak luční květina co stále umírá. Kdo vzal mi můj smysl života? Malá jiskra, jež zapálila mi srdce. Pak přišel déšť ledových jehliček a já zchladla jak mrazíček.
Autor Marinne, 04.07.2006
Přečteno 531x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak jak vidím, na básně máš prostě svůj vlastný styl formy ... ale jedinečnost se cení. :))

15.07.2007 09:25:00 | lennerka

No, a tato mě nenadchla - asi ses moc podřídila tomu, aby se ti to rýmovalo.

28.11.2006 15:52:00 | Alea - kometa kdovíco přinese

až kopretina svoji krásnou hlavu skloní
neboj se, zkus to... dotkni se jí
ve své dlani pocítíš jak vibruje
ta její krása... přece pro tebe tu je

15.11.2006 17:12:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí