Zahrada

Zahrada

Anotace: Babičce

Dívám se z oken domu tvého
na zeleň i barev ráj,
jemuž lásku i krásu vtiskla jsi, babičko
cítím každý dotek rukou tvých,
na květech i listech stých

Ospalá třešeň tone v odpoledním slunci
a květy lilií zpívají vůní svojí
že s péčí jsou milovány
péčí, laskavé to babičky mojí

Jen co list začne chřadnout
květy odpadat či vadnout,
hned jsi tady, babičko,
abys je podepřela,
láskou ošetřila
a skrze tvé vrásčité ruce
zas v květině
ozývá se tlukot srdce

Avšak dusivé a úzkost nesoucí obavy
mne zmocňují se rok co rok,
že uličkou mezi květy a kameny
zahrady tvé jednou dozní i tvůj krok

Již nyní, v čase, kdy se všechno mění
toužím celou duší, aby
věci zůstaly tak jak jsou
já vnukem tvým a ty babičkou mou

Bojím se prvních stébel plevele
a povadlých stonků
bojím se o život všech květin
i o krásu ovocných stromků

Bojím se, už teď, kdy mi slzy kanou
že odejdeš mi, babičko,
že jednou projdeš věčnou branou
a já i s tvojí zahradou zůstaneme stranou

Bojím se, ach..tolik se bojím chvíle
kdy spatřím na zemi tvé zahrady umírat první květ
neboť cosi ve mě zemře s ním
a odejde s tou, jež opustila tento svět.

Miluji tě. P
Autor Pavel Kučera, 15.07.2006
Přečteno 390x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...nádherná...

16.07.2006 10:19:00 | ZZuzkAA

Tají se mi dech a rdím se před tou krásou..

15.07.2006 20:49:00 | šedá bílá myška

Moc hezká procítěná báseň. A babička ať dlouho žije.
Dám co nejvíc.

15.07.2006 20:23:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí