Janovi z Ortelu

Janovi z Ortelu

Anotace: věnováno mému blízkému příteli ...a můrám, které ve světle shořely...

Na můrách se tenčí
stín skrytý v sirkách
neulehčí
tomu
co srdce zažehlo
v kamínku
bezcenného kroužku
bolesti s barvou vůně.

Namoklá křída
opuštěných prahů
mohu do kůže
Jene?
vést přímku
cestou protikladů?

Smím?
Sníš!
a zajdeš na krok blíž

milovat vlka
co hledá lišce skrýš?

Na můrách šedých
Jene...
pravda
nedbá ohně
pro světlo nezmoudří
v tmách?
v nich také vzplane.

***
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zase to kouzlo ve Tvých slovech...tak rád si je vychutnávám !

24.08.2006 10:55:00 | skaj

Krásně píšeš Janele a ráda tě čtu

23.08.2006 11:47:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí