Padlý Anděl

Padlý Anděl

Anotace: ...a světlo zmizelo...

Anděl černý snesl se k zemi
a světlo z nebe zmizelo,
Já vím , že nezdál se mi
kolem všechno ztemnělo
chlad zvolna všechno objímá
zničená srdce dojímá
On už dávno pochopil rozechvělé hlasy, co se netají
že sny už smysl nemají
i ledové oči, které steskem pálí
sledujíc, jak touhy rychle mizí v dáli
a zná i rty co dávno zbledly, už neumí se smát
snad ani hezká slova říct ani naříkat
Ví, že mnohé srdce zkamenělo, že tlukot zvonu přestal znít,
že nechtějí už déle žít.
Všemu se jen vysmívá
výčitky nemívá,
bere lidem sny, sepsané na pouhém listu papíru
hází je na zem, jen tak dolů na hlínu
a dělá to denně, mnohdy i častěji,
s každým novým dnem jde mu to snadněji.
Jen mávne rukou a list vzplane
ledovým klidem stále klame..
Vzpomínám…podal mi ruku ani se neusmál
zas jen něco předstíral
ale…jeho oči najednou plní se černou solí
stékají mu po tváři, vidím jak to bolí
nikdy nechtěl znovu litovat
už nikdy ukázat, že i on uměl milovat,
že měl srdce, které pro jiné bilo
jenže přišlo zklamání, a co zbylo?
jen rozlámané srdce a oči pro pláč
než anděl dále být...radši ďáblův hráč.
Jak tělo bez duše On si to přál
díval se na mě…litoval
Srdce steskem zčernalo
lásku, soucit neznalo.
Tak to bývá, když andělé přestanou v lásku věřit
chtějí už jen zavřít oči, v klidu zemřít…
.

Padlý andělé na zemi se slétají
černou duši netají,
aby těm co už to všechno vzdali
šanci být temným andělem taky dali.
I mě přišel párkrát nabídnout,
že znovu mohu se ke hvězdám rozlítnout,
ale jen proto, abych dalším zničeným srdcím řekla,
že moje krev už taky z lásky tekla,
že sny jsou jenom iluze myšlení
škoda…to nikdo nikdy nezmění
Autor Endy, 09.09.2006
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí