Prinzecna z marcipánu

Prinzecna z marcipánu

Anotace: slaďoučká marcipánová básnička o smutné, sladké marcipánové nevěstě co se nechtěla vdávat

princezno bílá z marcipánu
proč na prsa tak pevně tiskneš si
květinku zvadlých tulipánů
vždyť víš že ty se nenosí

Stojíš tak krásná a smtuná přeci
tak tedy táží se: Jak je ti?
pod bílým závojem, jak v bílé kleci
a s cizím mužem v obětí

na vršku dortu s bílou stužkou
stojíte spolu, tak usměj se naň
zapomeň život v pultíku pod přepážkou
zahoď ty květiny a podej mu dlaň

spolkni to klišé a neplakej pro štěstí
nemysli na lásku v obalech od žvýkaček
zamávej naposled a utanči v neřesti
vzpomínku bolavou co kreslil kominíček
Autor Rozárenka, 04.10.2006
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ona chtěla utýct s čokoládovým fotbalistou, že? slíbil jí krabici pralinek ve tvaru srdce, ale ta husa cukrářka si nedala práci s vymodelováním střevíčků pod sukněma, co...

17.03.2007 15:05:00 | Trdlo

ahoj nevěsto...

16.11.2006 12:35:00 | Julie Park Rock

Smutná...je mi moc líto nevěsty...vždyť tak by to nemělo přeci být...to ne...

04.10.2006 18:10:00 | ZZuzkAA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí