Cesta tam a zpátky

Cesta tam a zpátky

Anotace: Opět jedna z mých úvach "být či nebýt". Mám možná mnoho přátel, ale přesto si můžu říkat "ten, jenž je osamělý".

Na křídlech bájného draka,
prorážím ta bílá mraka.
Letím mým nebohým životem,
nic nezmůžu ani hlasitým šepotem.
Jedno jsem ještě nepoznal,
chci čas, abych to dohnal.
Nechci už dál, dál ani o kus
dej mi ještě jeden pokus –
milovat a být milován!

Stůj! Vysaď mě v bahně.
Pořád hledám marně.
Nejspíš se už topím,
prorazte mě kopím!

V těch stéblech trávy na břehu
je možno nalézt vášeň a něhu?
Všude samá krásná melodie,
jen můj život velká parodie.

Sakra, jsem už skoro dospělý,
kdybych nebyl býval nesmělý.
Chci se bavit, chci umírat.
Proč mám chuť to rozebírat?

Mám vůbec lézt z vody nahoru,
stejně jsem už pod hladinou ponoru.
Pln sladkých snů a velkých ideálů.
už je to tak – padám dolů.

A ten krásný žlutozelený drak,
bájný plaz vytáhl z vody vrak.
Jsem to já s novou šancí teď,
nevyzpytatelný živote dál mě veď!
Autor no one, 15.10.2006
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

místo hlasitýho šepotu vyzkoušej pořádnej výkřik, víc lidí tě uslyší...

15.10.2006 19:00:00 | Trdlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí