Strach

Strach

Anotace: báseň popisuje psychiku -v tomto případě- zklamaného muže..ovšem myslím si,že je to záležitost obou pohlaví (vznikla z důvodu slohové práce)

Kde je? Proč tu není?
Zjistím-li to, co se změní?!
Kam šla, kam zmizela –
-jednoduše- šla tam, kam neměla.

Její jméno Viktorie,
jen to slyším, krev mi v žíle
zčerná, ztuhne v rychlosti,
už nenacházím radosti.

Strach je kolem, strach, to strach,
boří mě, ničí mě, všude jen prach.
Celý svět je jedno velké nic,
když víš, že láska znamená víc.

Kde je? Proč tu není?
Bojím se –ani nevíte jak- o ni.
Nechce se mi žíti dále,
strach a úzkost jsou tu stále.

K čemu peníze, k čemu moc?!
Nikdo neslyší ani volání o pomoc.
Když však něco zaslechne,
zvědavý, otočí se, slůvka nehlesne.

I přes radost člověčí
podívá se strach do očí.
Byl jsem šťastný, pustil ji ven,
unesli ji, kde je náš sen?!

Ty ses nebála, já se bál,
můj miláčku, co bude dál?!
Ty – nádherná, úžasná, něžná,
pro chlapce jsi byla jak ta kněžna.

Plížím se ve tmě městem – sám a sám
a jen s bolavým srdcem volám:
„Viktorko moje, Viktorie!“
Příliš pozdě – kostelní zvon bije.

BIM-BAM zvoní zvonec,
jejího života znamená konec.
Mám strach, co bez ní dál,
jedno je jisté, já jsem to vzdal.

Smrt – to jest vysvobození mé,
již dále mne nikdo a nic nezklame.
Každý bude vědět, to je ONA a ON,
jimž 1. května odzvonil zvon.
Autor Jitushka, 22.10.2006
Přečteno 319x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ahojek...vítam tě na literu...je to moc hezká básnička a doufám, že si od tebe budu moct přečíst ještě několik (set);D básniček. Myslím, že máš talent a halvně smysl pro cit.

Abych pravdu řekla, tak tato básnička mi připomněla moje začátky...dlouhé, jednoduše zrýmované...příště se pokus o kratší a výstižné, protože v tobě zanechají víc...

Tak zatim pa a už se těším na novinky
p.s.:určitě ješte napiš;)

tvoje lizzie...

22.10.2006 10:09:00 | Lizzzie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí