Neprolévej mé slzy

Neprolévej mé slzy

Anotace: občas jsou slova silnější pěstí!

Jakou strašlivou bolest,
může přinést třebas jen pár slov.
Nedokážeme tu váhu unést,
jak postavit přes moře lávkový most.

Ochromí to smysly,
rozhodovat jasně je nemožné.
Zasáhlo tě to až v mysli,
je to jako zabodnutí nože.

Většinou bodá ten nejbližší,
hluboko, bez zábran čepel se zarývá.
Netuší, že je to pro tebe nejtěžší,
tvá bolest až v samotném nitru se ukrývá.

Slzy stékají ti po tvé tváři,
zkřivená je ponížením, křivdou.
Tu už jen tak něco nerozzáří,
v mysli poneseš si to věčně s sebou.

Jak mohl ti tak strašně ublížit,
proč nespolkl své jedovaté řeči.
Starým příslovým měl se řídit,
mlčeti zlato, to jest pravda přeci.
Autor Roxan, 02.11.2006
Přečteno 331x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Pěkná poučná básnička.Dar řeči máme,ale někdy překotně ho používáme.
Slovo vyletí
už ho nelze chytit
potom je těžké
chybu napravit.
K veršům-Ve druhé sloce mi nesedí 2.a3.řádek,buĎ jeden,nebo druhý by potřeboval upravit-podle mne.
JInak hezké.

19.12.2006 15:16:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí