Medusa

Medusa

Anotace: -

Sedím na břehu řeky Šílenství
a dívám se na svůj odraz na hladině.
Tvář, která se na mě šklebí, není mi neznámá.
Tu z řeky vynoříš se Ty...
Ty, jež po nocích slýchala jsi vyznání lásky tolika mužů.
Ty, jejíž půvab předčil i krásu bohyně.
Ty, která jsi v jediném okamžiku kvůli pýše ztratila celou svoji duši...
a získala nesmrtelnost.
Šílená ve Své samotě promlouváš na mne ve snech.
Vzhlížíš na mne svým slepým pohledem plným bolesti.
A já cítím smutek.
Už vím, proč Rubens zbavil Tě věčného utrpení Tvého.
Tak milována i nenáviděna.
Meduso řecká, i já Tě miluji.
Autor kruppe, 07.11.2006
Přečteno 278x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

šlachu?tak se vyjadřuje názor na svobodu???hmmm...

13.11.2006 16:14:00 | Janis Joplin

na hippies se mi líbí spousta věcí-názory(některé),hudba...a hlavně ta svoboda!Je fakt že drogy a volná láska...s tim se neztotožňuju

12.11.2006 17:17:00 | Janis Joplin

Panebože - ty první tři řádky...můj každodenní boj!

07.11.2006 13:32:00 | deuxEm

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí