Ticho s vůní skořice

Ticho s vůní skořice

Anotace: taky vám bylo někdy tak....tak moc ticho?

jednoho rána zářilo slunce
víc než kdy jindy
a vonělo skořicí tak teskně
že ani nebe se neodvážilo plakat
a já, malá a ztracená
ve svých věčných srdcebolech
jsem mu jen těžko mohla něco vyčítat
tak jsem čekala až přestane se ptát
a zatím venku se scházeli lidé
a byli stejní jako minule
stejně spěchali stejně se hádali
stejně milovali
jen oči měli jiný
jakoby věděli že na ně nečekám
a možná že věděli
a proto nepřišli ani jednou
zeptat se jak že se mám
kolik spadlo hvězd
a jak moc mi chybí blízkost

peřiny z husích pírek už přestávali hřát
a nebe pořád stálo a dívalo se
a už ani víno si nechtělo povídat
bylo jen ticho a hloubavý myšlenky
bez konce
a bez začátku
jak kafemlýnek mýho svědomí
možná ho na čas odstavím do čistírny
a třeba i nebe pak bude stejný
jako dřív...
Autor Rozárenka, 04.12.2006
Přečteno 352x
Tipy 4
Poslední tipující: gallatea, trrtrr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rozi, jaký jsme to byly?... je to tak dávno...

17.03.2009 20:56:00 | Trdlo

Je krásná.
Mám velmi ráda pana Skácela.

30.03.2008 16:53:00 | trrtrr

Ja proste..neviem co napisat...tak vyspele...tak citlive..tak krasne!

21.03.2007 23:27:00 | gallatea

teda...

18.12.2006 21:50:00 | Mango-Holka

to je krásné, Rozárko....:) Opravdu...

04.12.2006 23:03:00 | Favi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí