Spálené listí

Spálené listí

Anotace: Věnováno: Všem, kteří mají někoho rádi.

Listí hoří,
barvy se pomalu mění v popelavou čerň,
jako když se z temnoty noří,
jako když je i není věrn.

Plaménky dýmí
jako indiánská dýmka míru,
žiju jen pohledy náhodnými,
žiju z očí tvých,
však pomalu ztrácím víru,
kane pryč z mých očí slzavých.

Kouř se zvedá,
líně se pohupuje nad stromy,
odplouvá tvář bledá,
pluje spolu s ním,
odejdu,
- a už se nevrátím.

Ohýnek dohořívá,
přítulně praská ve větvích,
ještě to trochu pobolívá,
ještě se odrážíš v očích mých.

V ohništi již dohořelo,
zbylo pár žhavých uhlíků
a bílý kouř, jež se nad obzorem valí,
srdce náhle oněmělo,
proč a vůbec zdali?
(Snad setkáme se v dáli.)
Autor Marketka3x3, 12.12.2006
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle básnička se mi líbí.. to sem ti už říkala takže není co dodat!

14.12.2006 18:41:00 | Choosy girl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí