V SKUTOČNOSTI . . .

V SKUTOČNOSTI . . .

Anotace: Báseň je venovaná mojemu zosnulému otcovy . . .

Sbírka: všetko normálne a čisté

Keď v živote jazva veľká zanechá na duši strup,

drsnej rieky rozbúrenej unáša ťa silný prúd.

Tenké ľady v tvojej mysli vôkol teba praskajú,

a myšlienky súvislostí vzájomne sa spájajú.

Nepomôže ruka blízka nepomôže pohľadenie,

rozumom sa iba blíska čo ak moje zavinenie!

"Prekonaj to!" vraví každý vlastne ten čo nezažil,

päsť do tváre vraziť chuť máš diabol by sa nabažil.

Hlavu hore ruky k nebu polovica zomrela,

plačom sa nič nevyrieši na plač je to privela.

Život ten nik nenavráti ani Pán naš jediný,

bezohľadne ľudská duša potrestaná bez viny.

Možno - snáď to nieje trest, ale velké vykúpenie,

tažko tomu uveriť zložité na pochopenie.

Chcel by som ho ešte stretnúť v skutočnosti bezo sna,

dufať avšak možem iba, že sa aspoň

POZERA..................

"Peter Bajza"
Autor Malicek B, 29.12.2006
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... :(

05.09.2007 21:05:00 | Baladona

Ztráta tatínka moc bolí, neboj se plakat. Věř mi ,vím o čem mluvím...:(

29.12.2006 22:41:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí