Cesta

Cesta

Anotace: Má smysl hledat smysl života?

Spirála dolů se stáčející

Tobogán na dno propasti
Kde leží tvor tiše spící
Chytil se totiž do pasti

Barvy ve stínech mizí
Spojení s realitou též
Sám sobě teď cizí
Naděje jest lež jak věž

Pod nohama hlína vlhne
slzy měkčí půdu
Hladina pak odraz vrhne
Spatřil v sobě zrůdu

Teče pramen, teče
Den po dni, rok po roku
Čas nechutně se vleče
A slzy imitují tvar potoku

Světlo vidí,
vzhůru stoupá, jako i hladina
Do světa lidí,
k breku ho žene svobody vidina

Před cílem těsně dochází k prozření
Voda plní jednu po druhé plíci
Se Sluncem nad hlavou svět pro něj není
Zhasnul svou života svíci
Na dně zas tiše spící
Autor Serja, 08.01.2012
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí