VZPOMÍNKY

VZPOMÍNKY

Anotace: ....

1.

Sevřené hrdlo
a splavené oči
pro ztrátu

tak proč!
Odchází na druhou stranu
a tebe tu nechal

jen plaché vázané dlaně do kytic
z extravagantních pugétů
svírají smítko minulosti
jako hladová láska milence

pocit opuštění
a čistý zármutek
stéká do slz po kapkách

tak proč!
Otvírá nebeskou bránu
když ještě všechno ti nedal

jen rtuťovité slzy
balené po pěti do krabic
zanechal ti jako pointu
na hraně věčnosti
než vyprchaly jeho vysněné ambice

strach ze samoty
a srdce puklo v tahu
když se musel z něho oddělit

tak proč!
Tak mladý
a plný života
odchází bez rozloučení
a teplého obětí.


2.

Když vracíš se domů
a otvíráš dveře
první co vidíš
jsou jeho staré zablácené tenisky
co v nich často chodíval
když držíval tě za ruce
v podzimních procházkách

už tolikrát chtěla si je vyhodit!

A kousek dál
do koberce zapletené
leží jeho vlasy
ještě teď cítíš
tu vůni
když vášnivě tě pomiloval
a ty v opojné slasti
prudce zajížděla si mu do nich

zůstaly ti jen vzpomínky
na silného ušlechtilého muže
ve znamení střelce
když zbožňoval tě celým svým srdcem
jako první jarní paprsky slunce
co tak milují je rudé růže.
Autor ZILA78, 13.03.2012
Přečteno 315x
Tipy 13
Poslední tipující: Jin&Jang, střelkyně1, Naylit, zaba.zuzla, Mbonita, tato22, Psavec, Necelá, Jedůfka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tady se nám rodí hvězda...:-))

20.03.2012 22:09:29 | střelkyně1

Asi po dlouhé době první báseň, co mě zcela pohltila. Nemám slov, jen knedlík v krku...Děkuji za počtení.

15.03.2012 21:19:24 | zaba.zuzla

Ty jo, je to fakt pěkné, ale možná, že by to bylo lepší, kdyby to byly dvě samostatné básničky. Nevím, je to můj názor, ale mně se ty poslední verše tam trochu nehodí, ale jako celkově mám ráda takovéhle uvolněné básničky. Přijdou mi často upřímnější. :)

15.03.2012 21:15:29 | Aaliyan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí