Mokrý popel

Mokrý popel

Anotace: Báseň o smrti, pohřbu,...

Konečně mě vidíš v novinách
Nebýt to v nekrologu, byl bych rád
Nevidím, neslyším, jen nade mnou dýchá hlas
Pohledem do rakve naposled vzlyká nahlas
Kam teď bych měl jít ?
Tam někam, kde chystáš se snít ?

Slova útěchy, rostoucí úškleby
Dny po pěti počítáš v své paměti

Na sobě věnec, kytky, vodu
Tohle setkání bych nechtěl prožit znovu
Kéž bych tak mohl vstát
Přemoct to, postavit se na piedestal
Kam teď bych měl jít ?
Sedáte si u stolu a chystáte se pít

Slova útěchy, elektrizující napětí
Roky paměti - kam zmizely, to nemám ponětí
Autor lukin1.1, 01.04.2012
Přečteno 339x
Tipy 1
Poslední tipující: hostmen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí