Co s tmavým pocitem ve mně

Co s tmavým pocitem ve mně

Anotace: napsáno v upomínku na dědečka, 7.2.2012

Sbírka: Příchod na záchod

Co s tmavým pocitem ve mně?
Ve tmě se budím
Boudo, budko, kdo bydlí v tobě?
V hrobě je robě v róbě
sově se podobá.

V krajce prsa schována
do rána si píseň brouká
brouka střevlíka
ve střevíci uvítá
Ponožka skvrnitá.

Dřevěného paňáce sklopím
přes sklo do sklepa
slepá má očka
kočka na něm hloupě sedí
rejsci už to vzdali.
Dnes ráno spali.

Malý jsi
ale velký je tvůj sen
unaven je
ale jezdec zde je
zde zeje prázdná síň.
Skříň s jedním letním kloboukem
vzali moli obloukem.

Odkud jdeš a kam
ptám se tě, zetě
kde tě nechali
a gatě ti ušili
na stříbrné niti
Smí ti líbat uši.
Nůši plnou naděje a smutku.
Autor Jiřinka Mignonka, 24.04.2012
Přečteno 404x
Tipy 2
Poslední tipující: Alizarin
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí