Ponořím se do tvých očí

Ponořím se do tvých očí

Anotace: Ponořím se do tvých očí a zemřu navždycky vesnický přízvuk máš klopýtáš a...

Sbírka: Příchod na záchod

Ponořím se do tvých očí
a zemřu navždycky
vesnický přízvuk máš
klopýtáš
a nechceš přijmout pomoc.

To moc tě trápí nouze
pouze kůrku chleba mít
ve vodě se utopit
s tebou shnít
nechci.

Ačkoliv rehci si hnízdo staví v prázdným křídle střechoví
ne shovívavý-poloslepý jsi svou zlobou
dobou přísnosti nazýváš tento čas
třebaže můj vlas a nahé tělo
s tebou zpívat chce.

Spodnice moje z krajky černé
věrné srdce dál slibovat chce tobě
že ve hrobě sejdem se
i když sejdem sobě nyní z očí.
Jsi netopýr noční.

Tvoje oči, ty nejněžnější na světě
nikdy nebudou mý
protože spíše než slunce polední
vzývají temnotu.

Ne, jemno tu vládnout s tebou nebude
mé rudé rty usnou navždycky
nelidský jsi za pačesy
zahýbal kolesy nesmiřitelnosti.

Srdce mi bije až do krku když slyším že jdeš
nevzhlédneš ale ke mně zlobou zaslepen
ni lepé děvy které klopí oči skromně
nevzbudí v tobě sílu bojovat o mně.
Autor Jiřinka Mignonka, 18.06.2012
Přečteno 395x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí