Změna

Změna

Anotace: ..........

ZMĚNA

Cítíš na sobě den ode více onu změnu,
pohled upíráš na bílou malbu – stropní stěnu.

Srdce bolí – prázdnota s tebou lomcuje,
vlastní démon bezútěšně před tvými zraky tancuje.

Vztek, slzy, vzpomínky, otázky,
kéž by šlo vymazat minulosti obrázky.

Nebo je uzamknout do skříňky černé,
pohřbít hluboko pod zem – ať jsou hrobu věrné.

Marnost nad marnost – okolí tě vytáčí,
jakákoli síla, radost ze života se vytrácí.

Naděje ? Vždyť je vše stále horší,
jak domeček z karet sny se bortí.

Jedna velká parodie – smát se či brečet,
nebo prosit o vysvobození – před oltářem klečet.
Autor Samanta, 21.08.2012
Přečteno 292x
Tipy 1
Poslední tipující: TeruKurosaki
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tato báseň se mi také líbí.
Strašně mi tam sedí ta "stropní stěna" - dobrá volba.

21.08.2012 11:15:12 | TeruKurosaki

Moc děkuji :-)

21.08.2012 12:22:55 | Samanta

Rádo se stalo :-)

21.08.2012 12:33:19 | TeruKurosaki

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí