Zmatek

Zmatek

Anotace: ...

Kapky vody tančí po skle

v rytmu osvobozující nejistoty

třesou se pod nátlakem

naléhavé nutnosti

vnímat ty impulsy

a umět je

uchopit

 

Jako swingoví tanečníci

oživlí hudbou

tančí každá kapka stejně

tak jako nespočet dalších

ale jiným směrem

který udávají

údery bubnů

odmeřující čas

kdy je kapkám dovoleno

vědět

 

Avšak 

kapky se zastavily

a jejich nehybnost

se palčivě vpíjí

do nepoddajného skla

bubny stále zní

ale jejich rytmus narušily

poutavé tóny saxofonu

odvádějící pozornost

a směr

 

Ta opojná melodie

která drtí touhu

nalézt pravidelný rytmus

je však tak potřebná

 

....

 

A za okamžik ani nevíte

zda se vám to jen zdálo

či ne

protože kapky usušil

a melodii odvál

vítr co léčí fantazii

Autor Josephine, 15.09.2012
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí