projev k lidu

projev k lidu

Anotace: mluvení na veřejnosti obnáší umění zvládání povstání

 

 

mluvila tiše

prostořeká

naivně  drzá v domnění

že až ten dav si slovem získá

 ji na  oplátku odmění

krutě se zmýlila

řady kráčí

a za ní velká rovná zeď   

tisíce nohou v rytmu bubnů

připrav se děvče na zpověď

kopou a šlapou v rozhřešení

otčenáš žebra neléčí

krvácí prázdná zpovědnice

pozdě se

z hříchu vysvléci

 

stačilo málo

od poslední řady

našeptat uším jak je zlá

že svojí matku utrápila

vždy nenávistí prolezlá

 

šepot se šíří jako vlna

narůstá  v lidu mocný hněv

na konci ležíš překvapená

poslední malba

rudá krev

 

 

Autor čiči, 20.09.2012
Přečteno 311x
Tipy 3
Poslední tipující: Zamilovaná do nezamilované doby, Kropydlína Škopounová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nechala bych to na té první sloce :) ta je pro mě parádní:)

21.09.2012 11:51:06 | Zamilovaná do nezamilované doby

Děkuji ,ale bylo nesmirně nutné sdělit že jsem strůjce jejího konce.

21.09.2012 16:54:44 | čiči

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí