Psí slzy

Psí slzy

Anotace: ze starší tvorby

Sbírka: Čtvero

Když padne noc chladná a tmavá, 
když deštivo je, 
schoulím se do mokrého bahna, 
a vzpomínam na své mladí, 
kdy mi bylo líto, že čas tak pádí. 

Když spatřil jsem světlo světa, 
byl jsem udivený, 
teď ovšem, za ta léta, 
stále více a více lidí mě ujistí, 
že lepší by bylo, 
kdybych jako štěňátko, 
svět nikdy nespatřilo. 

Krásné byly ty dva roky, 
kdy jsem se měl dobře, 
však stačily dva skoky, 
a skončil jsem u zlolidí v bílém plášti. 
Zkoušeli snad,jak hodně mě to bude bolet? 
Mysleli snad, že vydržím utrpení sto let? 

Čtyři roky utrpení pomalu ubíhaly, 
čekal jsem na smrt, 
však stalo se, s čím zlolidé nepočítali. 
Do místnosti vběhli lidé v černém 
a uchopili mě pod břichem. 
Padaly nějaké výkřiky, pak strašlivá rána, 
ulekl jsem se a zakňučel, 
jak přál jsem si mít hodného pána. 

Jeli jsme pryč železnou krabicí, 
na chvíli jsem se cítil, 
jako bych se zase toulal ulicí, 
jako bych byl..šťastný. 
Však můj omyl velký byl, 
brzy jsem poznal, 
že jen z bláta do louže jsem se dostal. 

Na řetěz mě uvázali, 
poznal jsem bití mohutným klackem, 
další lidé, co si přáli, 
abych trpěl a abych..kňučel. 

Jak léta ubíhala, 
jen v bahně jsem nepřítomně, ustrašeně ležel, 
jen poslední věc v životě mi zbyla; 
vzpomínky štěněčí, copak utrpení je můj úděl? 

Za temných nocích, jako je tato, sním, 
že někde v celičkém světě, 
je někdo, kdo má tu moc, důvěru v lidi mi vrátit, 
kdo v sobě lásku má 
a kdo jí hojně rozdává. 

Poslední, co ze života mi zbylo, 
jsou vzpomínky a můj sen jediný, 
že jednou, jedinkrát, na chvíli, 
poznám, co to je, 
když mě někdo, starostlivě, dá..pod peřiny.

Autor Mikaylah, 17.12.2012
Přečteno 420x
Tipy 5
Poslední tipující: Robin Marnolli, Joe Vai, Ricarda Haner Lowery
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to na mě moc dlouhý...viděl bych to spíše na povídku, kde by se to vyjímalo super. moc pěkný text..za obsahovou stránku dám bod.
(někdy to tak opravdu je..a pak ten pes třeba napadne i děcko, po takovém zacházení:-(...)a stačí ho jen mít trochu rád.

18.12.2012 03:16:42 | Robin Marnolli

Nádherný popis, málem jsem uronil slzičku.
Miluju psy a i když se zlobívám na toho svého, pak si uvědomím a ptám se sebe, čím, že si to vlastně zasloužil ?
Zlolidé jsou všude a je jich stále více. Ale raději, ať si páchají zlo na svém druhu. Zvířata se ničím neprovinila. Ona si nás nevybrala za pány. Ona nás nepotřebují. Jsou jen šťastná, když s námi mohou žít a jsou věrní i kdyby je to mělo stát život.
Lidé by se měli zamyslet nad svým druhem a vzít si z lidí příklad.
Za to, proč jsou zvířata zlá mohou lidé. Za vše mohou lidé.

17.12.2012 20:10:28 | Ricarda Haner Lowery

Jinak dávám super tipa za tohle :)

17.12.2012 20:11:17 | Ricarda Haner Lowery

Bohužel je hodně takových příběhů...:-(

17.12.2012 18:09:14 | My2Mind

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí