Tisícová

Tisícová

Anotace: ...

Každý si myslí, že musím vše snést,
byť bojuji s žárem snad tisíce hvězd,
jsou tisíce běsů, jež duši mi ničí,
a tisíce pochyb co v nitru mém klíčí.

Mám na těle jizvy a srdci šrámy,
a bolesti věčné jsou dobře mi známy
Tisícem důvodů v tom, co chci, brání,
chci tisíc let spánku, sny o milování.

Chci tisíckrát vzlétnout, ne tisíckrát padat,
však tisíc je příčin, proč nesmím to žádat,
a tak si jen tisíckrát naříznu kůži
až tisíc chmur v jedinou na čas se sdruží.

V tisících kapiček odstínu rudé,
najednou všecičko jedno mi bude
a v tisíci tónů, jež tichem si plují,
já budu se koupat, a nezalitují.
Autor Anjesis, 18.01.2013
Přečteno 394x
Tipy 8
Poslední tipující: Charibeja, Eru Alonnar, Sarah, Joe Vai
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsme si hodně podobné.. moc pěkná báseň, ST :)

25.01.2013 20:53:08 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí