Kříž věčnosti

Kříž věčnosti

Anotace: První báseň z mého pera. Popravdě? Tužky..

Kde jste? Nemoci? Sešlosti?
Jsem přibit na kříži věčnosti
Já žít budu věčně sice
A přitom nežít nikdy více
Jak parazit na bývalém druhu svém
Jak zlá houba napadající stromu kmen
a pak ho hubíc
Já nespatřím víc
Slunce zář, jeho teplo na tváři
neucítím. Žít jak v kalamáři
Ve tmě tak černé budu já
Má duše sic pomalu umírá
Avšak žít budu tu po věky
Podobně jako proud řeky
Jehož duše - voda - pomalu vysychá
Ale stopu - koryto - tu zanechá
tak i duše má mě opustí
Jsem přibit na kříži věčnosti.

Nic v této básni nehledej,
je to jen čistá beznaděj,
jen Konečná smrt mě propustí
a sundá z kříže věčnosti.
Autor DarthZelda, 16.01.2007
Přečteno 429x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle se ti opravdu moc povedlo...

16.01.2007 22:40:00 | Elbix

má taaaaaakhle velkou myšlenku...nechceš ze sebe...popř. z tvé tužky ještě trochu té energie vymačkat a napsat další básničku?...;)

16.01.2007 17:00:00 | Lizzzie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí