Právo na strach

Právo na strach

Anotace: ...

Chtěla bych napsat zákon
o právu lidí na strach,
na bílé kapesníky ve větru
by už pak nikdo neplival
a nikdo by neprchal
přes kopce a cestou necestou,
aby ho pes stejně dopadl.

Přibila bych ho hřebíky
na vrata všech škol světa.
A všechny masky, včetně těch veselých,
by zahořely modrým plamenem.
A třeba by se pak lidi přestali bát
říct, co si myslí, a mít tenkou kůži,
ale bůhví, jak by pak svět dopadl.

Chtěla bych nemít strach.
A to zejména strach ze strachu
a kamenů po kapsách,
co stahovaly svatého Kryštofa.
Možná bych pak byla rychlejší,
obzvláště v běhu přes hory a doly,
než by ten smutek zase dopadl.
Autor voedor, 07.02.2013
Přečteno 412x
Tipy 5
Poslední tipující: enigman, Petbab, Joe Vai, Miriska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zákon bázně a sedmimílový boty...

08.02.2013 08:52:10 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí