Básník

Básník

Anotace: ...mám prý v sobě básníka, říkává se...

Kůže je mu papírem,
lesklá ocel perem,
Vydává se tisíckrát
dobře známým směrem.
Kreslí linky pro příběh
psaný slzou slanou.
Kov mu slouží pravítkem
svojí ostrou hranou.
Přítulně se přitiskne
na pokožku hladkou.
Svou odměnu žádá si.
Rudou. Horkou. Sladkou.
Škoda, rychle vychladla.
Vroucí inkoust zaschnul.
Básník dopsal epitaf,
utřel nůž a zhasnul...
Autor DArchangel, 10.02.2013
Přečteno 459x
Tipy 6
Poslední tipující: Ricarda Haner Lowery, aley, Charibeja
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

trošku krvák!

14.02.2013 19:06:12 | Sima

Rytmus plynulý, forma by mohla mít strofy, téma mne osobně nezaujalo.
ale čte se dobře.

11.02.2013 07:58:36 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí